Monday, February 15, 2016

Getting to know your characters.

Hey, everyone!! Okay, I have sorta a different post for you today! A week or two ago, Emily McConnell posted a challenge of sorts on her blog. It looked like a ton of fun, so I did it! It was a short, fun questionnaire that helped you get to know your characters better.
And...I thought it would be fun to post the questions and answers here. The first step she gave was to make a list of twelve numbers and assign a character to each number. I also included a brief bio with each character so you know a little bit about who they are. ;) All the characters listed are from stories I've written. The first four are from the same story, the next three are are from a different story, and the last five are characters from a third story. :)

1. Daniel
(Officer in the German Wehrmacht during WWII. He is secretly helps those involved in getting Jews over the border into Switzerland.)

2. Helena
(A 14-year old girl in Austria in 1938.  Their family is involved in helping Jews across the Austrian border into Switzerland.)

3. Max
(Helena's cousin.)

4. Major Ramond
(Cruel officer in the Wehrmacht during WWII)

5. David
(American pilot. Fights in the Battle of Britian during WWII)

6.Gil
(American pilot. David's friend. Also fought in the Battle of Britain.)

7. Micah
(Friend to David, a doctor who serves in the war.)

8. Eira
(16 year old girl growing up in Ireland in 925-AD)

9. Kevin
(Eira's brother. He's 15 years older then her.)

10. Casimir
(A close friend of Eira and Willem.)

11. Willem
(Eira's twin. He's very reserved, but he takes responsibility seriously.)

12. Merek
(Kevin's enemy)

Question 1: While out on a walk, David and Casimir happen upon a lost and frightened little Major Ramond, who has lost his parents. Do they take Major Raymond to the police or do they help him find his parents?

Answer: They all have a good laugh over the situation, and then Major Ramond finds his own way home. ;)Since Major Ramond is an adult!
 


Question 2: While on a bus, Eira realizes her wallet is missing. Does Eira blame #2, who happens to be Helena, or does she go searching for the wallet instead?

Answer: She searches for the wallet, and when Helena realizes what has happened, she helps look for it as well. Helena even asks those around her, a feat Eira wasn’t planning on trying to accomplish.




Question 3: Kevin has a great fear of ducks. Does Max laugh at him or help him get over it?

Answer: Whoa, Kevin is scared of ducks??? Well, Max helps him get over it in the kindest way possible. 


Question 4:  Merek  is the greatest detective in New York City. When sent on a new case to figure out who stole the statue of liberty, Merek narrows it down to three suspects: Casimir, Gil and Micah. Who is the least likely to have done it and who is the most likely to have done it?

Answer: Merek? A Detective? What is this world coming to??? Casimir is the least likely because the statue of liberty didn’t exist when he was alive. Micah is the most likely, because he would have thought it great fun to watch Merek look for it.



Question 5: Willem is accused of stealing David’s cookies. Did Willem do it or not?

Answer: He did not do it, but Kevin might have. 




Question 6: Daniel, Eira and Max are best friends. They do everything together and share all their deepest secrets. When Eira finds out that everyone knows her secret truth, she loves baby turtles, (which is very embarrassing to her). Does Eria suspect Daniel or Max? Would Eira confront either one? Who is the most likely to have blabbed her secret?

Answer:  Aww, turtles! Well, Eira would suspect Max, but she wouldn't confront him. She would just be extremely hurt. However, Daniel would have been more likely to have told her secret. Not because he was trying to, but simply because the fact that it was supposed to be a secret slipped his mind.


Question 7: There has been an invasion and America has been taken over by bad guys. When caught and told that he has to join or die, would Casimir join the bad guys? Is David terrified and hiding or trying to fight back? And where would Helena be during the event?

Answer: Casimir would die before he joined them, David would probably get killed fighting, and Helena would probably be in jail because she got caught helping the resistance. *cries* what a tragic ending for my characters. :(


Question 8: If given the choice between ice cream and cake, what is Gil more likely to choose?

He would choose cake. Chocolate cake, of course! ;)



Question 9: Kevin is getting married. Who does Kevin choose as his best man, Merek, Willem, or Major Raymond? Of the three, who would be hurt if he wasn’t chosen? Who would do the best job at being the best man?

Answer: Kevin is getting married?!?! How do I not know about this??? *ahem* Kevin would choose Willem to be his best man. The other characters wouldn’t be hurt since they are brothers. :) Willem would do the best job, and Merek would do the worst, simply because Merek would try and kill him. . . ;P



Question 10:  Daniel is working very hard on a novel, but when David happens to read it over Daniel’s shoulder, he laughs. Does Daniel either. . .

Answer: Well, Daniel would not have done any of the options. And the only reason David would have laughed is because the part Daniel was writing truly was funny, in which case Daniel would have laughed along with him.




Once upon a time there was a little boy named little Merek riding hood. Merek was asked by his father, David, to go and check on Merek’s grandfather, Micah. Merek happily agreed and went on his merry way, glad to be out of the house and always happy to go and visit Micah. But on the way, Merek runs into the big bad Eira, who demands to know where Merek is going.
“I don’t talk to strangers,” Merek stated flatly.
“Well that’s too bad because I happen to have candy,” Eira tried.
Merek, whose great weakness is candy, thinks about this trade of information for the sweet treat. But then Merek remembers what the great and wise Max told Merek once, “Candy is not the answer to the problems of the world.”
“No,” Merek says at last, and goes on his own way.
Now Eira really wanted to get money from kidnapping Merek because Eira is broke and spent all his/her money. So Eira tries to sneakily follow Merek through the forest, only to run into Max, Helena, and Daniel , who are having a picnic and discussing politics.
“What are you?” Helena asks, unimpressed.
“I am the big bad Eira and I’m going to get myself some money, so stop talking to me,” Eira snarls.
“Fine, see if we care,”  Max shrugs, and then goes back to the picnic with Daniel and Helena.
Meanwhile Merek makes it to grandfather Micah’s house and raps on the door, unaware that there is danger ahead. “Grandfather Micah, it’s me, Merek! I’m here to visit!”
“Come in!” says a strange voice that sounds a lot like the big bad Eira.
Huh that’s weird, Merek thinks, but comes in anyways.
Inside, Merek is shocked to find not only Eira, like he had thought, but also Casimir, Kevin and Willem, Eira’s evil minions! Major Ramond is there, too, but is a rather unintimidating squirrel that only screeches in displeasure.
“Get him!” Eira declares, and Casimir, Kevin, and Willem spring into action.
Merek thinks fast and bolts out the door, the evil minions on his tail. Merek runs straight to David and Gilbert’s house, the twins. “Help, help! The big bad Eira is trying to kidnap me!” Merek cries.
David and Gilbert, who happen to be ninjas and trained in fighting off evil minions like Casimir, Kevin, and Willem, instantly rise to their feet from their lunch of honey sandwiches and defeat the bad guys. They chase after Eira, who was still hiding in Micah’s house and have Eira arrested by Daniel, the police officer, who stopped talking about politics long enough to show up and throw Eira in jail. Merek thanks the twins and told Micah all about his scary adventure, to which Micah replied, “Ah, that reminds me of a story when I was young when…”



Well, that's all! I had so much fun doing it, and I was laughing over all the different scenarios. Thanks so much for the challenge, Emily! :) 

6 comments:

  1. So glad you enjoyed, Jessea, and it was hilarious to read your answers! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. I had so much fun doing it! And I'm glad you enjoyed the answers. B-)

      Delete
  2. Isn't it funny to see what happens when your characters are put in a story without you being the one making it?? :P I had one of my favorite characters as "the big bad _____" and another good character as "little_____riding hood"! I laughed while reading the questions and story! It was so fun to read the crazy things that happened to your characters! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it is! :D All the scenarios were so crazy and funny and I was laughing so hard!
      Yes! When Eira was the big bad wolf and Merek was little re riding hood. . .yeah, I was laughing so hard. ;)

      Delete
  3. These are so fun! I can totally see Micah stealing the Statue of Liberty just to make Merek hunt for it... B-) Thanks for sharing, Jesseca! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. They were a lot of fun. ;) And yes, that would just so totally be Micah. H would be having the time of his life and David would just be standing there shaking his head saying "Micah, someday you're gonna get caught." ;)

      Delete

The Tomb is . . . empty.

Matthew 28:1-9 In the end of the sabbath, as it began to dawn toward the first day of the week, came Mary Magdalene and the other Mar...